5 maart 2016

Tips om beter te slapen

Haii,

Jullie hebben het vast allemaal wel eens, het is al 11 uur maar je valt nog steeds niet in slaap en de volgende dag gaat je wekker alweer om 7 uur af en word je wakker met wallen onder je ogen. Maar met deze tips is dat verleden tijd en val je veel makkelijker in slaap!

1. Houd een dagboek bij en schrijf er elke avond in voordat je gaat slapen. Vaak in de avond zit je hoofd vol met allemaal dingen die vandaag zijn gebeurd of je verheugd je op de dingen van morgen. Als je al je gedachtes opschrijft maakt het je hoofd meteen een stuk leger en val je dus makkelijker in slaap. Natuurlijk moet je wel oppassen dat niemand je dagboek leest!

2. Bij sommige mensen helpt het om muziek te luisteren als ze gaan slapen. Je moet zelf maar even kijken ofdat dat ook bij jou helpt en welke muziek je dan fijn vindt om naar te luisteren. De meeste mensen vinden het fijner om naar wat rustigere muziek te luisteren, maar je hoeft dan niet meteen aan klassieke muziek te denken. Zelf vind ik de muziek van Birdy heel leuk en de meeste liedjes van haar zijn wel rustig. Pas wel op de je niet met een koptelefoon op of met oortjes in in slaap valt.

3. Kijk een (half) uur niet meer op je telefoon, laptop, de televisie en etcetera. Het licht dat uit je telefoon enzo komt maakt je namelijk weer wakker!

4. Maak een soort van een avondroutine, ga eerst bijvoorbeeld tv kijken, dan een kopje thee drinken, daarna douche en als laatste voordat je gaat slapen nog 2 hoofdstukken uit een boek lezen. Als ke een avondroutine maakt wen je eraan en dan weet je lichaam dat als je aan het lezen bent dat je bijna gaat slapen en dan bereidt je lichaam zich daar op al voor. Het helpt wel alleen soms is het natuurlijk wel een beetje saai om elke avond het zelfde te doen.

5. Eet vlak voor dat je gaat slapen niks meer. Je lichaam moet je eten namelijk nog verteren en als je dan wilt gaan slapen gaat dat moeilijker. Als je dan toch nog honger hebt wat dan niet meer iets zwaars maar iets lichts zoals een appel.

6. Laat je verwarming niet aan staan in de nacht. Als het te warm is is het namelijk moeilijk om in slaap te vallen. Zet je raam daarom ook op een kiertje en in de zomer misschien zelfs open.

Dit waren mijn tips ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Wil jij nog ergens tips voor zet het dan in de comments of mail ALifeWithFabienneAndWinona@gmail.com.
X Winona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten